Zmaga v Ajdovščini in obstanek v ligi!

Članska ekipa je včeraj odigrala odločilno tekmo za obstanek v 1.b ligi proti neposrednim konkurentom RK Ajdovščina in si, dva kola pred koncem lige, z zmago zagotovila obstanek v ligi.

Že pred tekmo so imeli naši fantje 5 točk prednosti pred domačini, kar je pomenilo, da so morali Ajdovci nujno zmagati, če so želeli ohraniti kakršnekoli možnosti za obstanek v ligi – obetala se je napeta tekma.

Naši fantje so močno začeli in na začetku povedli, nakar je v sledila izenačena tekma, ob koncu prvega polčasa pa so domačini izkoristili napake naše ekipe in si z delnim rezultatom 5:1, ob polčasu priigrali štiri gole prednosti.

V drugem polčasu so naši fantje prednost prvega dela sicer hitro izničili, nato pa domačinom spet dopustili, da so nam ušli na +4.

Po odločilni minuti odmora v 44 minuti tekme, pa je pri naših sledila sprememba v obrambi, tako da smo, po delnem izidu 5:10 v zadnjih 16 minutah, na koncu slavili z 29:30.

Do konca prvenstva nas čakata še dve tekmi, zadnja domača bo v nedeljo, 12. maja, ob 20. uri, prvenstvo pa bomo 18. maja zaključili z gostovanjem pri RD Butan plini Izola, ki se seli v 1.a DRL.