Namenite del dohodnine

Spoštovani člani, igralci, starši in privrženci Rokometnega kluba Črnomelj!

Sprememba davčne zakonodaje, ki se je zgodila leta 2006, med drugim  predvideva možnost, da dohodninski zavezanci del odmerjene dohodnine (do 0,5 %) namesto v proračun neposredno namenijo za delovanje organizacij, ki opravljajo dejavnosti v javnem interesu.

Med upravičenci, ki jim lahko neposredno namenite del svoje dohodnine, je tudi ROKOMETNI KLUB ČRNOMELJ. Vse, kar morate storiti, je, da natisnete in izpolnite OBRAZEC ter nam ga posredujete na naslov: RK Črnomelj, Ulica Otona Župančiča 7, 8340 Črnomelj, mi pa ga bomo posredovali Finančni upravi RS.

Zahtevo za namenitev dela dohodnine nam lahko pošljete po navadni pošti, skenirano na e-naslov: novak.marjan@gov.si, izpolnite pa jo lahko tudi prek sistema e-davki ali pisno oziroma ustno na zapisnik pri davčnem uradu.

Naj vam takoj jasno povemo, da ne gre za dodatno finančno obremenitev, ampak za možnost, da del svoje davčne obveznosti, ki jo država na podlagi zakona nameni v svoj proračun, namenite neposredno upravičencem po svoji izbiri. To izbiro lahko kadarkoli spremenite, tako da ni nič izgubljeno, tudi če ste v preteklosti del dohodnine že namenili drugemu upravičencu, zdaj pa bi ga radi namenili RK Črnomelj.

Pozivamo vas, da skupaj s čim širšim krogom svoje družine del dohodnine namenite neposredno za delovanje Rokometnega kluba Črnomelj in ne pustite tega državi. 0,5 odstotka se morda ne sliši veliko, vendar nam in našim igralcem pomeni ogromno.

Zahvaljujemo se vam za vašo donacijo in vam obljubljamo, da vas bomo s trudom in uspehi razveseljevali tudi v prihodnje.